SKsL:n vuosinäyttely 2017 – Turku

Hieno suoritus Kamera73:selta!

Puheenjohtana voin vain hykerrellä tyytyväisenä jäsenten aktiivisuudesta ja ennen kaikkea tästä mahtavasta tuloksesta…

Kisaan lähetettiin tarjolle 83 teosta ja 15 hyväksyttiin. En ole nähnyt listoja ennen vuotta 1996 mutta siitä eteenpäin hyväksyttyjen määrä on kerholle kuitenkin parhaita ikinä ja hienosti monelta eri kuvaajalta.
Kaiken kruunuksi vielä Vuoden nuori kuvaaja -tittelin K73:lle toi Anna Karppanen. Todella hieno veto!!

Vähävedoksiseen, digikuviin enemmän keskittyneeseen näyttelyyn saatiin myös kuitenkin 3 vedostakin läpi,  mukava tulos sekin.

Digikuvasta saa yhden (1) arvonimipisteen, vedoksesta on saanut 2016 alusta lähtien kaksi (2) arvonimipistettä, kunniakirjasta saa kaksi (2) arvonimipistettä ja Vuoden kuvaaja tai Vuoden nuori kuvaaja arvonimestä saa neljä (4) pistettä. Näin ollen Anna veti näyttelystä mahtavat 4+3+1+1 pistettä, eli kokonaistulos 9 arvonimipistettä heti kättelyssä!!
Laittakaa muuten itsellenne listaa muistiin, jossa on ainakin näyttely, vuosi, pisteet, mistä pisteet tulivat per teos/arvonimi/kunniakirja ja pitäkää se tallessa. Teidän itsenne pitää laittaa lista tuloksista jos ja kun arvonimiä haette tai kerho (luvalla) hakee niitä teille.


Tässä tiedot, kuvia ja kuvaajien kommentteja kuvistaan:

Ahola Teija

Light Yaffa (A) – 2 pistettä

Kuva on otettu Kotkan Amarillossa.
Kamerana Canon 70D, objektiivi Canon EFS 18-200mm. Käytetty objektiivin 18 mm laajakulmaa.
Kuvankäsittely on tehty Lightroomissa;  Muokattu mustavalkoiseksi.


Frilander Julius

Pieni lato (B) – 1 piste


Työmatkalla Virolahdella autolla viime kesänä. Kello n. 6 aamulla. Auringonnousu ja kaunis usva pellolla.  Ja kerrankin kamera sattui olemaan mukana kuin tilauksesta.  Sen verran komea maisema, että oli pysähdyttävä ikuistaman se.  Ja tämän näköinen kuva siitä lopulta syntyi.


Hautala Kristiina

Eväät (B) – 1 piste

Koivukuja (B) – 1 piste


Anna Karppanen

Vuoden nuori kuvaaja – 4 pistettä

Hiljaisuus (B, N) – 1 piste – Teos

Pakko myöntää, että pohdin jonkin aikaa laitanko tätä kuvasarjaa näyttelyyn ehdolle vai en. Kuvien laatu nimittäin voisi olla parempikin. Pidin kuitenkin tästä sumuisen aamun tunnelmasta sen verran paljon, että ajattelin kokeilla. Ja ilmeisesti kannatti..!
Kuvat ovat synnyinseudultani Haminasta, muutaman kilometrin päästä keskustasta. Kuvatessani ajattelin oikeastaan vain kaunista tuttua maisemaa, mutta näin sarjaksi laitettuna näen kuvissa myös tarinan hiljenevästä maaseudusta.

Jää (B, N) – 1 piste

Tämän kuvan otin eräänä pakkaspäivänä olohuoneemme ikkunasta. Jääkuvioiden yksityiskohtainen ja uniikki kauneus on aina viehättänyt minua. Otin kuvan tarkoituksella sellaisesta kulmasta, että osa kuva-alasta jää epäteräväksi. Käsittelyvaiheessa lisäsin lähinnä vähän valoa ja kontrastia.

Unimaailma (B, N, KK) – 3 pistettä

Välillä on kiva kuvata jotain ihan erilaista. Tässä on pieni lasisammakko, tai siis sen jalat, akaattikiven onkalossa. Kiven kiteet heijastavat valoa ja luovat kuvaan mielestäni taianomaista tunnelmaa. Se on kuin oma pienoismaailmansa. Makromaailma kiinnostaa muutenkin, mutta sopivaa objektiivia minulla ei vielä ole. Kaikenlaisia viritelmiä on siten tullut kokeiltua, ja tässä otoksessa taisi olla ensin oikeinpäin 50mm:n objektiivi ja sen perässä väärinpäin manuaalinen 58mm Helios.


Kulla Helin

Dear friend (B, N) – 1 piste
Täydellinen juuri sellaisena (B, N) – 1 piste
Waiting For U (B, N) – 1 piste


Pakkala Rauni

Uuteen päivään RP (B) – 1 piste

Maanviljelijän ammatista lienee tarttunut kuvaamiseenkin kiinnostus säätä ja sääilmiöitä kohtaan. Tammikuun lopulla auringonnousu oli vielä sen verran myöhään, että olin ehtinyt aamukahvit jo juoda, kun huomasin aamutaivaan näyttävän tosi erikoiselle. Äkkiä toppahaalarit niskaan ja ulos, sillä kokemus on opettanut, että sääasioissa nopea toiminta on yleensä valttia. Ensimmäiset räpsyt pikaisesti pihan laidalta ja sitten siksakkia heinäpellolla sopivaa kuvakulmaa hakien. Reilun viidentoista minuutin kuluttua värit olivat kadonneet ja aamu oli taas tasaisen harmaa. Kilpailukuva löytyi suunnilleen puolestavälistä kuvasarjaa.


Parta Teemu

Syksy (A) – 2 pistettä
Ikävä (A) – 2 pistettä


Tolvanen Pasi

Järvellä (B) – 1 piste

Kesä, loma, mökki, sauna, järvi, rauha.

Veljeksien uintihetki ukkosrintaman jälkeen raikkaassa kesäillassa. Valon tulo ja uimarit eivät luonnollisesti suunniteltuja olleet, eikä ohjailtu yhtään. Kamera oli koko lomareissun valmiudessa ja tuosta kohtaa haki muitakin kuvia usvan noususta jne, joten ihan sattuma kuva ei ollut. Aikaa jäi kuvien ottoon kuitenkin, eikä illan idyllisyys häiriintynyt kuvaajan paniikkiin, vaan rauhassa ehti muutamia ruutuja ottaa.
Kesän tunnelmallisin kuva itselle.


Tuominen Anu

Kuka kestää tämän matkan? (B) – 1 piste

Tätä kuvaa lähemmin tarkastellessani minulle avautui mielikuva, kuinka tämä kuvaa aikaa, jossa on elämän koettelemuksia, surua, jossa joutuu taipumaan mutta kuitenkin elämä jatkuu niin, ettei taitu – nimi kuvalle oli silloin selvä: Kuka kestää tämän matkan?


Väänänen Taina

Winter wonderland (B) – 1 piste

Olin jo kotimatkalla Jukakoskelta ja kokopäivän paleltu – 25C pakkasessa. Koskikaroja, lunta, jäätä ja pakkasen huurretta. Verlan kohdalla aurinko osui matalalta niin kovin kauniisti vastarannan punaiseen mökkiin. Oli ihan pakko kiepata auto ympäri ja napata muutama kuva. Se oli siinä.
34 mm ISO 200 f5,6 1/250


Arvonimisäännöt


Pari kuvaa näyttelystä

SKsL:n teemanäyttely 2016 – Kouvola – Luonnollisesti

Syksyn teemanäyttely olikin kotikonnuilla, Kouvolan Kameraseuran pitämänä Kuusankosken Ruukinportissa, Galleria Padossa.

Tällä kertaa tuli valmistauduttua pikkaisen paremmin ja kuviakin saatiin reilu määrä ehdolle. Mm. Noora lähetti nuorisopuolelle luontokuvan, jota Mika Honkalinna oli aiemmin ylistänyt, se ei valitettavasti kuitenkaan päässyt läpi. Mutta kannustuksen sanana nuorisolle; Älkää luovuttako, kerätkää kokemusta ja laittakaa kuvianne rohkeasti esille ja lähettäkää näyttelyihin. Kerhomme pyrkii maksamaan kaikki jäsentensä osallistumiset, vähintään nuorisojäsentensä. Kuvaa kehiin, siitä se lähtee. Joka tapauksessa kuvia saatiin tällä kertaa liikenteeseen jo mahtava määrä edelliseen näyttelyyn verrattuna, hienoa jäsenet! A-luokkaan kuvia lähti tarjolle xx kpl, B-luokkaan, eli digikuviin xx kpl ja C-luokkaan, johon mm. isot kuvat menevät automaattisesti xx kpl.

Kuvista hyväksyntöjä näyttelyyn saivat seuraavat kuvat ja kuvaajat sekä Helinin kuvalle ”Daddy´s Girl” tuli vielä lisäksi kunniakirja:

Hasu Mika; Tehtaan varjossa (B)
Kuvassa on suitsukkeen savu. Kuva on vedettu mustavalkoiseksi ja savu on eristetty muusta kuvasta vetämällä sen kontrasti hyvin alas, jotta siitä tulisi pehmeämmän näköistä. Itse kuva on otettu voimakkaan ledilampun valossa ja lauottu sarjana. Kuvaa on hieman kallistettu vasemmalle ja sen takia myös rajattu hieman.
Kuvan nimi tuli mielleyhtymänä savupiipusta tuleviin höyryihin/savuihin, jotka kuuluvat Kuusankosken maisemaan hyvin vahvasti.


Kaukiainen Jyri; River (C)


Kulla Helin; Daddys girl (B,N,KK)
Kulla Helin; The beggining (B,N)
Kulla Helin; Aina sun vieressä (B,N)


Väänänen Taina; Juhannus (B)

Tämä kuva on todella turhautuneen kuvauspäivän loppuminuuteilla otettu. Etsimällä etsittiin kaverin kanssa hyvää kuvauspaikkaa auringonlaskuun ja meinasi tulla kiire. Aurinko painui jo alas, kun huomasin nuo sorsalinnut kaukana rannasta ja jäin odottamaan, josko ne lipuisi sopivasti hollille, peilityyni vesi oli aika tylsä. Valo oli jo vähissä joten valotuksen korjauksen kanssa kikkailin ja vasta kotona tämä erottui kuvien joukosta. Horisonttia ihan hieman oikaisin ja lisäsin kontrastia ja aavistuksen vielä kirkkautta. Ensimmäistä kertaa laitoin muutaman kuvan ehdolle näyttelyyn ja tämä hyväksyttiin.


 

#Mika

SKsL:n vuosinäyttely 2016 – Lappeenranta

Vuoden 2016 SKsL:n vuosinäyttely järjestettiin Lappeenrannassa Saimaan Kameraseura ry:n isännöimänä. Näyttelypaikka oli upea Kaakkois-Suomen Valokuvakeskus/Galleria Pihatto.

Tää keikka meni ainakin allekirjoittaneen puolesta ihan harjoituksesta, ei hajuakaan… ja säännöt pikaisesti läpi luettuna, ihan pikkasen kiirekin tuli lähettäessä. Mutta;

Näyttelyyn lähetettiin seuran nimissä 11 teosta (A 9kpl, C 2 kpl), neljältä jäseneltä ja Kamera73:sen kuvista hyväksynnän näyttelyyn saivat seuraavat teokset kolmelta jäseneltä:

Hasu Mika; Mielen salaisuus: Synkkä (C)
– Kuvan takana on pohdiskelu parisuhteesta ja sen joskus kovistakin henkisistä jutuista, molemmin puolin. Minulla sanat on usein vaikeampia kuin ilmaista itseäni kuvalla. Kuva on yksi kuva kuuden kuvan sarjasta. Sarja oli esillä Elimäen kirjastossa 2015.
Olin kovin yllättynyt kun tämä kuva meni läpi, mutta ilmeisesti se sitten mielytti myös tuomareita. Kuva on otettu yhtä salamaa käyttäen, salama melkein suoraan edessä. Käsittelyssä kaikki muu paitsi työrukkaset on vedetty mustavalkoisiksi. Sävyjä hanskoissa on hieman vähennetty.
Tasan ensimmäinen SKsL:n näyttely, johon olen lyhyen kamerakerhourani aikana osallistunut 🙂

Koko sarja järjestyksessä, kaksi viimeistä lähti ehdolle:


Kulla Helin; Varpaat (A)
Parta Teemu; Silmäpeli (A)