Kuukauden kuvaaja – maaliskuu 2017 – Vesa Grekula

Vesa Grekula, Vesagee, ainakin puolessavälissä, Kuusankosken Niskalasta.

Nämä varmaankin kohtapuoliin taas heräilevät karhut kuvasin viime kesänä muutaman kilometrin päässä itärajasta Kainuussa. Tästä muutamalla sanalla tarkemmin tekstin lopussa ja blogissani.

Olen valokuvannut pikkupojasta saakka, sitä ajatellummin mitä enemmän ikää ja kokemusta on kertynyt. Matka ja oppi jatkuvat.

Kuvissani näkyvät pääasiallisesti luonto ja maisemat, matkailu ja koirat. Kiehtovia ovat myös joko hylätyt tai unohdetut ihmisen jättämät jäljet luontoon ja maastoon. Kuva- ja tarinablogini Vesagee Photos löytyy täältä.

Vaikka journalisti olenkin, työhöni valokuvaaminen ei koskaan ole varsinaisesti kuulunut.

Kuvaan pääasiallisesti Canon EOS 70D -rungolla, objektiiveina Canonin 18-55 kittiobjektiivi sekä Tamronin 70-300 tai 18-200 millinen.

iPhonellakin kuvaan jos tarve on, sitä en kavahda enkä pahoittele. Parhaimmillaan iPhone vähintään täydentää, ei sulje mitään pois.

Nämä karhut siis kuvasin kojusta kesä-heinäkuun vaihteessa 2016 Suomussalmella, em. Canonin rungolla ja 70-300 putkella.  Etäisyys eläimiin vaihteli muutamasta metristä noin 50 metriin.

Vuoden valoisimpaan aikaan osui varmaankin yksi kesän hämärimmistä öistä harmaine pilvipeitteineen ja tihkusateineen.

Tuosta yöstä, ja muun muassa Nousukkaan, Kekkosen ja Arpinaaman kohtaamisesta on tarkempi kertomus Vesagee Photos -blogissani.

Blogien siirtojen yhteydessä valitettavasti tämän postauksen kuvat menetettiin bittiavaruuteen.