Latupirtti, nyt kannattaa tulla paikalle, on kaikkea saatavilla. Ruokaa ja juomaa tietty, mutta myös yökuvausta opastettuna. On lediä jos jonkinlaista, villkuvaa ja palavaa, värillistä ja valkoita, on teräsvillaa, elävää liekkiä ja muuta valon leikkiä 🙂 Tuon myös BlinkLabsin valotikun, jotta päästään piirtämään kuvia maisemaan.

Teräsvillasta sen verran, että sitä kuvaavien kannattaa ottaa mukaan ainakin suojalasit ja vaatteet, jotka ei leimahda palamaan. Ilman näitä varusteita ei pääse kuvaamaan kuin telellä, etäisyydeltä, johon kipinät ei varmasti lennä.

Pikkujoulut, missä ja milloin. Nyt on hyvä hetki tarjota ehdotuksia ja järjestää se johonkin muualle kuin studiolle 😉 Sillä jos muuta ehdotusta ei tule, niin pikkujoulut on siellä 1.12. klo 18:00 alkaen. Ravinteli käy, Virtakivi käy, jos vaan on vapaata jne… mutta se pitää hoitaa nyt.

Pikainen jutska BBF:stä, Teija ainakin sai sen toiminaan halutulla tavalla.
Peukkutarkennuksen edut: Tarkennus ei muutu vaikka nostaa sormensa liipaisimelta, toimii hienosti henkilökuvauksessa, maisemakuvauksessa… kun on AI Servo päällä, toimii hienosti liikkuvan kohteen kuvauksessa, vallan hieno toiminto pimeäkuvauksessa, ei tarvi naputella sitä AF/MF nappia edestakas, tarkennus tulee vain ja ainoastaan kun painaa peukkunappi. Kuvia voi liipaista ihan vapaasti. Pimeässähän kamerat ei tarkenna automaatillla, ei ole mitään mihin tarkentaisi. Automaattitarkennus vaatii kontrastia tarkennuskohteen ja muun taustan välille. Tämä johtaa siihen, että jos tarkennus on liipaisimessa ja AF-nappi on päällä kameran tarkennus vaan sahaa edestakaisin, lukkiutuu sattumanvaraisesti vaan johonkin ja ottaa kuvan. Yleensä väärin. Lisäksi joukossa pimeällä kuvatessa kamera, johon on unohtunut automaattitarkennus päälle, yrittää omalla ledillään valaista kohdetta sen verran, että saisi tarkennuksen aikaiseksi, se sitten taas näkyy muiden kameroissa.

Koitetaan jatkaa hoivakotiprojektia, haetaan rahoitusta. Jäsenmaksuilla tätä ei ole mielekästä pitää yllä. Rahoitusta voisi saada erilaisista apurahoja antavista paikallisista yrityksistä ja säätiöistä. Lisäksi ainakin minä koitan järjestää koulutusta, jonka tuotto tulee seuralle suoraan.

Koitetaan järjestää kilpailu, itse kilpailu tapahtumana ei mahdottomia ponnistuksia vaadi, palkinnot vaan pitää saada aikaiseksi. Mietitään niitä vielä.

Järjestetään kuvakävely 2016. Kävelyn päätteeksi kahvitus.

Järjestetään retkiä ympäristöön ja kaemmaskin. Loviisa ja höryveturi?

Kotkan lintubongausreissut? Ja tietysti johonkin pitää päästä ihan vaan paistamaan maggaraa!!!

Koulutusta sekä jäsenistölle, että ulkopuolelle koitetaan lisätä. Jäsenistölle järjestetään luentoja paikallisten ja kauempaakin tulevien luennoitsijoiden toimesta.

Mika vetää uudelleen Lightroomin ja aloittaa PhotoShopin kurssit.

Kuvia oli hienosti esillä, Teemu Pyhäniemen Kuukauden kuvaaja -kuvat ja niiden tarinat, Hannu Lehesvirran Söderskär- ja kesäkuvat sekä Jari Heikkilän vaikuttavat konserttikuvat. Oli kiva kuulla kuvien taustoista tarinaa.

Lopuksi oli vielä päästiin hiplailemaan paikalle tuotuja erilaisia kamerajalkoja, löytyy muuten joka lähtöön. Kiitos jalan paikalle tuoneille, toivottavasti tämä auttoi heitä valinnassa, joilla on jalan osto edessä. Lisäksi paikalla oli muutama versio olkahihnoista, ne tuntuivatkin olevan monelle aivan uusi tuttavuus. Näiden hihnojen käyttäjistä kovin moni ei tunnu enöö olevan valmis vaihtamaan takaisin kaulahinaan. Allekirjoittanut mukaanlukien. Manfroton kolmijaloissa olevan pikakiinnikkeen malli 200PL-14 toimii tällaisen hihnan kanssa suoraan, siihen on tosin saatavilla myös vankempi BlackRapidin tekemä lenkki, joka vaihtuu yhdella lukkoprikalla suoraan alkupeäisen tilalle. Allekirjoittaneella ei tosin ole ollut alkuperäisenkään kanssa mitään ongelmia. Lenkin mahdollinen  helppoisuus askarrutti mieliä. Minulla on siinä ollut kiinni 7D akkukahvalla ja Canonin 100-400 millisen putken kanssa, ilman ongelmia. En toki ota vastuuta – mistään 😉 Eli jos askarruttaa niin tämä siihen tilalle:
http://www.digitarvike.fi/blackrapid_fastenr-t1_kiinnitysruuvi__manfrotto
Arca Swiss kiinnikkeeseen oli myös versio, jossa pystyi hihnaa roikottamaan jopa pikakiinnityslevyn ollessa kolmijalassa kiinni. Tässä linkki:
http://www.telefoto.fi/tuote/993/8072/sirui-ty-lp70-pikakiinnityslevy

Paikalla olleista vierailijoista saatiin vielä illalla uusi jäsenkin!

#Mika