Terveisiä SKsL:n kevätkokouksesta

Kevätkokous järjestettiin Hotelli Lappeessa 3.4.2016. Täyteen tulleessa kokoustilassa oli ilmassa paljon asiaa.

Liiton ”ministerin” saa kerholle juttelemaan kivoja, ei kustannuksia. Eli siis kaikesta, mitä SKsL:n palveluihin kuuluu.

SKsL:n kameraseurat ovat tosi heikosti toimittaneet valtakirjoja Kopiostolle. Tästä ei ole mitään kulujakaan. Etua on se, että Kopiosto maksaa Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitolle Finnfotolle, jonka jäsen SKsL on, jonka jäsen Kamera-73 on, tukia valtakirjojen määrän perusteella. Nämä tuet sitten tippuvat äkkiä miettien SKsL:n jäsenten hyväksi. Kopiostolta saa myös kansainvälistä juridista apua tarvittaessa. Mutta vain jos…

”Suomen Kameraseurojen Liitto ry on jäsenenä valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry:ssä. Finnfoto saa sille annettujen valvontavaltakirjojen perusteella osuutensa Kopioston keräämistä valokuvan kopiointikorvauksista. Finnfoto jakaa edelleen ns. Kopiosto-apurahoja vuosittain valokuvaajille erilaisiin näyttely- yms. hankkeisiin. Näitä apurahoja voi seuranne tai yksittäiset jäsenet hakea vuosittain syksyllä. On tärkeää, että mahdollisimman moni jäsenseurojemme jäsenistä antaisi tämän valvontavaltakirjan Finnfotolle, jotta valokuvaukselle kohdistettava jako-osuus kasvaisi.”
http://www.kopiosto.fi/kopiosto/palvelut_oikeudenomistajille/kopiosto_valtakirja/fi_FI/kopiosto_valtakirja/

Täyttäkää, tulostakaa ja toimittakaa vaikka minulle, toimitetaan ne sitten kerralla eteenpäin.

Valitse järjestöksi: Suomen Valokuvajärjestöjen Keskusliitto Finnfoto ry. Ja rastita ”Valokuvaaja”, siellä on sitten myös kuvaaja, jos se sattuu paremmin kohdalle. Ja siis vaikka ette Kopiostolta itse korvauksia hakisikaan/saisikaan niin silti, kun tämä auttaa kattojärjestöä niin se raha valuu kuitenkin alaspäin…

NVK.
Lähdemme tukemaan satasella NVK:n toimintaa. Kyse on siis Nuorista Valokuvaajista. NVK:lla on nettisivu, FB-sivu ja instasivu. Näitä mainostetaan ja jos NVK-laisista löytyy joku, joka on Kamera-73:sen jäsen, niin heidän käyttöönsä Kouvola/Iitti -alueella voidaan mielestäni tarjota studiota kokoontumistilaksi sekä studiota harjoittelutilaksi. Jonkun K73:sen jäsenen pitää olla aina paikalla – ottamassa vastuu toiminnasta seuran tiloissa. Vastuukysymykset ovat aina kuitenkin taustalla. Mutta muuten ilman muuta tuemme nuoria, olivat he sitten Kamera-73:sen jäseniä tai ei.
Mielestäni voisimme tarjota myös NVK:n kuvaajille alennetun jäsenmaksun. Me maksamme kuitenkin jokaisesta kerhon jäsenestä SKsL:lle 8€, joten maksu voisi olla esimerkiksi kymppi, tai vaikka eka vuosi ilman jäsenmaksua, tai vaikka toinenkin… tai miten vaan. Mahdottomista summista ei kuitenkaan ole kyse. Ilman nuoria kuvaajia ei kameraseuroilla ole nähdäkseni tulevaisuutta. Minulla ei ole tarkoitus esimerkiksi olla pj:nä hamaan tappiin jatkan toki niin kauan kun minun halutaan jatkavan ja jaksaminen on ok 😉 Uudet ehdokkaat saa toki ilmoittautua milloin vaan 😉 Mutta palatakseni tuohon NVK:hon niin toivotamme heidät tervetulleeksi myös Kamera-73:sen eventteihin, PopUpShootteihin, retkille jne… Näitä juttuja voi seurata Kamera-73:n FB-sivuilla, sivusto on suljettu spämmäämisen ja trollien vähentämiseksi, mutta sinne voi siis liittyä vapaasti. https://www.facebook.com/groups/kamera73/ – tuota sivustoa koitetaan kehittää palvelemaan kaikkia alueen valokuvaajia, ei pelkästään seuran jäseniä.

Nuoret; tutustukaan tuohon NVK -meininkiin mitä siellä on – aika vauhdikasta tuntuu olevan ja toimintaa ja tapahtumaa löytyy. Vetäjätkin tuntuivat olevan tosissaan mukana, joten mitään syytä ei ole olla messissä.
Linkkejä:
Facebook
Instagram viikkokilpailu instassa: #NVKviikonkuva
Kotisivu

Miitin jälkeen kävin vielä tsekkaamassa näyttelyn, Kamera-73:sen nimissä siellä on kuvat:
Hasu Mika; Mielen salaisuus: Synkkä (C)
Kulla Helin; Varpaat (A)
Parta Teemu; Silmäpeli (A)

Jos satutte olemaan Lappeenrannassa liikenteessä niin käykää tsekkaamassa näyttely Galleria Pihatossa
Kaakkois-Suomen valokuvakeskus ry
Valtakatu 80, 53100 Lappeenranta

#Mika